ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΓΩ – ΩΦΕΛΙΜΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΡΩΣΗ




Την Παρασκευή 16 Απριλίου το βραδύ, θριάμβευσε η Ενότητα των Ελλήνων που αγαπούν την Ελλάδα. Το κάλεσμα των Διοργανωτών για την εκδήλωση για την ΚΥΠΡΟ στην Παλαιά Βουλή, έφερε ΜΑΖΙ στον ίδιο χωρο αλλά πολύ περισσοτερο ψυχικά και νοητικά ενωμένους, Έλληνες και Έλληνιδες, που αγαπούν την Ελλάδα, άσχετα εάν η πολιτική τους κρίση έχει διαμορφώσει διαφορετικές πολιτικές επιλογές και θέσεις που εκφράζονται και μέσα από το φάσμα όλων των υπαρχόντων πολιτικών φορέων και κομμάτων.

Το κυριότερο Μήνυμα της βραδιάς, σαν επιστέγασμα και σαν αφαιρετικό συμπέρασμα των απόλυτα τεκμηριωμένων και ορθών τοποθετήσεων των εισηγητών και ομιλητών ήταν ότι

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΩΣ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ , ΚΕΝΤΡΩΟΙ, ΔΕΞΙΟΙ,…ΑΡΙΑΝΟΙ….. ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ , Η ΜΑΝΝΑ ΜΑΣ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΜΟΥ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ, ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ.

Η Ιδία αφαιρετική θέση, σαν άλλη όψη του ιδίου νομίσματος, διατυπώνει ότι υπάρχουν ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ σε όλα τα κόμματα, σε όλο το πολιτικό φάσμα, όπως και το αντίθετο, σε όλα τα κόμματα, που κατ οικονομία ας τους ονομάσουμε ΙΔΙΩΤΕΣ.

Εκτός όμως από την επιστημονική τεκμηρίωση της Επίθεσης κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, που έδωσαν οι ομιλητές και την ανωτέρω θέση όσων αγαπούν την Ελλάδα, τεκμηριώθηκε και κάτι πολύ λυπηρό: ότι η Πολιτική μπροστά στην οφθαλμοφανή επίθεση κατά της Ελλάδος και της Κύπρου παραμένει :


(This is a multiple choice test – only one answer is correct)

1) Συνειδητός Συναυτουργός στο Έγκλημα της Επίθεσης κατά της Ελλάδος και της ΚΥΠΡΟΥ (και τα συναυτουργουντα Πολιτικά Πρόσωπα, Προδοτες)
2) Κουσιλινγκ
3) Συνεργός στο ανωτέρω 1
4) Λόγω πλήρους ψυχικής και νοητικής ανικανότητος και απόλυτης προσήλωσης στην εγωκεντρική και εγω-ωφελιμιστική αποστολή της Πολιτικής, αδιάφορη και πορωμένη προς τα τεκταινομενα.


Στέλεχος Πολιτικής παράταξης, μετά το τέλος των εισηγήσεων ζήτησε θυμωμένος να ανέβει στο βήμα «και να ζητήσει το λογο» για τα όσα εκείνος κατάλαβε ότι ελεγχθήκαν για τον πρωθυπουργό ΤΟΥ..

Αυτό που τον ενδιέφερε δεν ήταν η αλήθεια, δεν ήταν η πραγματικότητα, ούτε και το αίσθημα του Λαού. Λαού που στην αίθουσα αυτή έχει ηθικά εύσημα για την αγάπη του για την Πατρίδα………...

Όσο για την Ελλάδα, αυτή δεν υπήρχε στο οντολογικό του πεδίο. Εκείνο που επεχείρησε ήταν αυτό που η Πολιτική επιχειρεί κάθε μέρα, να πείσει χειραγωγώντας την νόηση, ότι τα πράγματα είναι …Μονόδρομος. Ο φασισμός πάντα έχει αυτή την μεθοδολογία : να χειραγωγεί την συνείδηση και την νόηση στο σφάξε μαι αγά μου να αγιάσω, δηλ. να πεισει οτι αυτο που γινεται ειναι αυτο που πρεπει να γινεται η το καλυτερο που μπορει να γινει στις περιστασεις (που ο ιδιος ο φασισμος διαμορφωνει εν ηδη προβοκατσιας. οπως οργανωσε την εικονικη πραγματικοτητα του ελλειμματος και του χρεους) .

Δεν είναι όμως το «ανοιχτό πέλαγο» ενός ακροατηρίου, το ίδιο «ασφαλές» με την προσομοίωση των παραθύρων η των Ομηγύρεων (ελληνιστί ΠΑΝΕΛ) των τηλεοράσεων, η των μονολόγων των συνεντεύξεων σε ελεγχόμενο (στημένο) περιβάλλον. (Παρεπιπτωντος ΠΑΝΕΛ είναι και οι διακοσμητικες σανίδες με τις οποίες καλύπτονται διακοσμητικα εσωτερικά τα δωμάτια των σπιτιών για να μην φαίνεται το από μέσα…….ως εναλλακτικό υλικό στο χαρτί του τοίχου….)

Με την άνοδο του κομματικού στελέχους στο βήμα , που φάνηκε ότι ήθελε να πουλήσει εκδούλευση στον πρωθυπουργό «του», και να πείσει το ακροατήριο ότι έχει ..άδικο και όλα είναι έτσι όπως θα έπρεπε η θα μπορούσε στην καλύτερη περίπτωση να είναι , έγινε χαμός. Η Εννοια του ΣΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΟΥΧΑΪΣΜΑΤΟΣ ήταν αμεση αυθόρμητη και εκ ψυχής. Το Πολιτικό στέλεχος, που ίσως από το υποτακτικό περιβάλλον του υπηρεσιακού του γραφείου (βλέπετε τα χιλιάδες βιογραφικά ήταν για πλάκα και διορισθήκαν πάλι οι ίδιοι πολλοί των οποίων ήταν ΟΙ ΙΔΙΟΙ και στην Κυβέρνηση Σιμητη) έχει πεισθεί ότι οι Έλληνες δεν έχουν πλέον αντανακλαστικά, δεν κατάλαβε ότι το ΑΜΕΣΟ ΓΙΟΥΧΑΙΣΜΑ ήταν από την παρουσία του και μόνο που ήγειρε αμέσως τα αντανακλάστηκα των συμμετεχόντων, και άρχισε να ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ και να φωνάζει: «ΘΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΤΕ», ενώ οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση που δεν ήταν απλά «ακροατήριο» σε πανζουρλισμό, τον έλουζε λεκτικά (με την ευγενέστερη των Φράσεων να είναι : «προδότες») ενώ χτυπούσε τα έδρανα. (Να γιατί η πολιτική θέλει ακροατήριο και όχι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, η γενικότερα συμμετοχική Δημοκρατία)

Η αύρα της αίθουσας ήταν τέτοια , που άνετα μπορούσες να δεις ότι η υλική έκφραση της αντίδρασης των συμμετεχόντων στην αίθουσα θα μπορούσε να εκφρασθεί, με δεκάδες οπωροκηπευτικα και γιαούρτια, η νεραντζια του …1960, κατά της πορωμένης εκφοράς και συνολικής παράστασης του απαιτησαντος το βημα. Ίσως να γινόταν και αυτό στην πράξη (το γιαουρτωμα και οι ντομάτες) , εάν α) ΟΙ συμμετέχοντες και κατακλησαντες την Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, δεν είχαν υψηλή δυνατότητα έκφρασης με ψυχικά και νοητικά μέσα και β) οι ντομάτες , τα λεμόνια, και τα γιαούρτια ήταν μέρος του εξοπλισμού της αίθουσας…..

ΗΧΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Αλλά και απογοητευτική η εμφάνιση της Πολιτικής που παραμένει ΠΟΡΩΜΕΝΗ, ΚΟΥΦΗ και ΑΝΙΚΑΝΗ έστω και να αποδεχθεί ότι Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Η Πολιτική είναι η Τέχνη να συνθέτεις τις δυνάμεις ενός Λαού, για να δικαιώσει την συλλογική, αξιακή οντολογική του υπόσταση, και μέσα στην συλλογική, την ατομική του.

Η Πολιτική της εποχής, ασκείται από επιλεγμένα άτομα που είναι εντελώς άσχετα με την ανωτέρω αξία, και αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους μόνο ως διαχειριστές προπαγάνδας ενεργειών που κατοχυρώνουν τον εγω – ωφελιμισμό τους. Αυτό είναι για τα άτομα αυτά το συνειδητό η υποσυνείδητο τους «υπέρτερο αγαθό».

Προφανώς τα άτομα αυτά, δεν έχουν, είναι ανίκανα να έχουν, την Ελλάδα ως ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ. Προφανώς τα Άτομα αυτά είναι ΙΔΙΩΤΕΣ.

Μια ακόμα απόδειξη του ανωτέρω είναι ότι αρκετοί -όχι όλοι- εκ των παρισταμένων πολιτικών, «έγκαιρα» υπεχώρησαν, καθότι ήταν προφανές ότι η αίθουσα δεν προσεφερετο για πολιτική πελατεία και δεν παρείχε ασφαλή υποταγή ……

Στην εκδήλωση παρέμεινε ως το τέλος ο Πρωην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Χριστος Σαρτζετάκης, ο οποίος έκανε στην αρχή της Εκδήλωσης μια Σοφή ανάλυση, έχοντας , όπως όλοι μας οι Πατριώτες , την Ελλάδα ως ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ. .

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: