ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΣΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΗΤΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ
ΕΜΕΙΣ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ...ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ (ανω) ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ (ομως) ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΝΗΣΟ
Παραπομπή Πρώτη:
Παραπομπή Δεύτερη


Παραπομπή Τρίτη


ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
Παραπομπή Τέταρτη :

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΦΟΒΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Το ότι η Τουρκία Θέλει να πάρει από εμάς τα Κυριαρχικά μας δκαιώματα ανατολικά του 25 Μεσημβρινού δεν ε'ιναι Φοβία (Φανταστικός Φόβος), δεν είναι Φόβος, αλλό μια πραγματικότητα που δεν θα λυθεί με το να πάψουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει Ελλάδα και Έλληνες



σσ (Αναμενεται η επεξεργασια του διορθωτη τυπογραφικων λαθων)


ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Δεχομαστε οτι καποιος που ειναι Ελληνας της Διασπορας, μπορει να μην χειριζεται την Ελληνικη Γλωσσα, οπως ενας Ελληνας που εφυγε απο την Ελλαδα αφου τελειωσε το Ελληνικο Πανεπιστημιο, αφου μυηθηκε στην Επιδαυρο και στο Ηρωδειο στο Ελληνικο Φως και στον Ελληνικο Πολιτισμο,, και που κυριως δεν ενοιωσε ποτε μεταναστης (και δεν δεχθηκε το ρολο του Μεταναστη) παρα το γεγονος οτι εζησε το μεγαλυτερο μερος της ζωης το στην ξενιτεια .
Δεν ειναι δυνατον ομως, οι εννοιες που χειριζεται ενας Ελληνας τις διασπορας, να ειναι περιορισμένου ενοιολογικου διαφορισμου, και αυτος ο Ελληνας της διασπορας να σκεφτεται με ενα συγκεκριμενο τροπο, χωρις ευρυ φασμα αναλυσης στο νου και την ψυχη του.

Εχουμε ακουσει πολες φορες τον Πρωθυπουργο Γιωργο Παπανδρεου να χρησιμοποιει το ορο ΦΟΒΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ. Αμερικανικα λεμε "fobia" η "fobic syndrom" (δεν σταματαμε στα σωστα Ελληνικα, χαλαλι του) ειναι η εννοια της ΦΟΒΙΑΣ και του Συνδρομου του ΦΟΒΟΥ. Μιλαμε καθαρα για φοβιες και για συνδρομο φοβου. Αυτος που εχει φοβιες, ειναι αντικειμενο της ψυχολογιας και της ψυχιατρικης. Μιλαμε για ατομα που δεν εχουν αυτοπεποιθηση, που ειναι φοβισμενα ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, και που μονικως ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ (χωρις λογο) πως θα τους τυχει κατι κακο.

πχ Καποιος που φοβαται το αεροπλανο, φοβαται χωρις λογο, καποιος που φοβαται το σκοταδι, φοβαται χωρις λογο. Αυτος ο Ανθρωπος εχει ΦΟΒΙΕΣ. Καποιος που φοβαται οτι θα κρυωσει οταν τον Ιουλιο ειναι ανοιχτο το παραθυρο, η αφου εχει πλυνει τα χερια του οτι πανω τους περπαρτουν μικροβια (σωστο) απο τα οποια θα αρρωστησει (λαθος) Εχει φοβια (Υψοφοβια, Μικροβιοφοβια κ.ο.λ.


Καποιος ομως που βλεπει οτι στην πολη του κλεφτες και εγληματιες τα σπανε ολα και τρομοκρατουν, δεν εχει φοβο χωρις λογο που περπαταει και φοβαται. Φοβαται για λογους πραγματικους. Αυτος ο Ανθρωπος εχει ΦΟΒΟΥΣ δεν εχει φοβιες.
Σχετικα με τους αλλοδαπους που εχουν κατακλυσει την Ελλαδα, συχνα οι πρωθυπουργικες και εν γενει κυβερνητικες νουθεσιες ειπαν στους ΕΛΛΗΝΕΣ οτι εχουν ΦΟΒΙΕΣ σχετικα με το θεμα των Αλλοδαπων. Δηλαδη οτι δεν υπαρχει λογος να υπαρχει ο οποιοσδηποτε προβληματισμος, και πως καθε προβληματισμος σχετικα με τους αλλοδαπους αναγεται στα ιδια συνδρομα, οπως ειναι η υψοφοβια, η μικροβιοφοβια κ.ο.κ. Η υπερ της εγκαταστασης Αλλοδαπων στην Ελλαδα μεσα στα πλαισια της παγκοσμοποιησης κατατασσει τους Ελληνες σε ψυχασθενεις που προβληματιζονται και μελετουν την εγκατασταση αλλοδαπων στην Ελλαδα, αντι να ενταχθουν ομοψυχα, ομοθυμα και με ενθουσιασμο στην Υλοποιηση των στοχων της συγκεκριμενης Παγκοσμιοποιησης των χωρις ταυτοτητα και πολιτισμο μαζων και κατα συνεπεια ΔΟΥΛΩΝ.

Ας προσεξουμε οτι εδω βαφτιστηκε ΦΟΒΙΑ (ασθενεια) οχι μονο ο φοβος ο βασισμενος σε πραγματικά περιστατικα πχ (εγκληματικοτητας) , αλλα και η αποπειρα προβληματισμου , και μελετης των επιπτωσεων της εγκαταστασης και επικοισμου της Ελλαδος απο αλλοδαπους.

Σε μια Ελευθερη Χωρα, θα επρεπε τα Πανεπιστημια και αλλοι ερευνητικοι φορεις πχ το Εθνικο Ιδρυμα Ερευνων , το Εθνικο Ιδρυμα Κοινωνιολογικων Ερευνων να κανουν επιστημονικες Μελετες για τα αποτελεσματα απο την εγκατασταση αλλοδαπων της συγκεριμενης προελευσης και ποιότητας στην Ελλαδα. Εδω ειχαμε μεχρι πρασφατα ενα Ινστιτουτο Μεταναστευτικης Πολιτικης του οποιου προισταντο Ανθρωποι υπερ της οπως οπως παγκοσμιοποιησης αντιμετωπιζοντας εχθρικα (προσωπικη εμπειρια -εν ακρατηριω- σε συνεδριο στην Λερο) οποιον ειχε την οποιαδηποτε διαφορετικη θεση η προβληματσμο εκτος απο την θεση ζητω οι αλλοδαποι και η ανεξελεκτη εγκατασταση τους στην Ελλαδα. Ενω καθε αποπειρα προβληματισμου και μελετης ειχε απεναντι της προθεση η και ασκηση προπηλακισμου με λεκτικες υβρεις και "αξιολογησεις" ΄του τυπου ρατσιστες, φασιστες κλπ

Τι υψηλο επισημονικο επιπεδο, αξιο θαυμασμου. Ολα πρεπει να γινονται δεκτα οπως γινονται με χαζοχαρουμενο ενθουσιασμο , και οποιος δεν το κανει ΕΧΕΙ ΦΟΒΙΕΣ και παραπεμπεται στον Ψυχολογο και στον Ψυχιατρο. Στην περιπτωση αυτη, μην κλεισετε το Θεραπευτηριο της Λερου, γιατι ολοι μας πρεπει να παμε εκει.


Αλλο λοιπον η Φοβια, αλλο ο Φοβος, και αλλο ο επιβεβλημενος προβληματισμος, η μελετη αλλα και οι σε επιστημονικη βαση η και αναλυση βασιζομενες επιπτωσεις μιας δυναμικης.

Η δυναμικη ειναι η αθροα εισδοχη και εγκατασταση αλλοδαπων συγκεριμενης προελευσης και προσωπικης καταστασης. στην Ελλαδα. Και αμετακλητη θεση μας ειναι οτι καθε αναλυση, προβληματισμος αλλα και επιστημονικη προβλεψη των επιπτωσεων αυτης της δυναμικης, ειναι αδιανοητο να επιτρεπεται να βαφτιζεται φοβια (αβασιμος φοβος- ασθενεια), απο τον γιο του Καθηγητη Ανδρεα Παπανδρεου, με το ευρυ φασμα διανοησης, και το μεγαλο ερευνητικο εργο.

Ας ερθουμε ομως και στην χρηση του ορου φοβια και φοβος κατα την επισκεψη του Τουρκου Πρωθυπουργου στην Αθηνα ( η οποια εγινε κυκλοφορικο Χαος για να ταλαιπωρηθουν και να καταλαβουν την παρουσια του "περιφερειαρχη" στην Ελλαδα, οσοι περισσοτεροι Ελληνες ηταν δυνατον)

Ο Γιωργος Παπανδρεου ειπε οτι το προβλημα μας ειναι ο Φοβος. (Παλι αναλυει τα πραγματα με προσματικη εννοια τον φοβο). Οτι φοβομαστε μην μας παρετε τα νησια, αλλα και εσεις μηπως σας επιτεθουμε. Μα το προβλημα δεν ειναι προβλημα Φοβων. Με την Τουρκια δεν εχουμε προβληματα φοβου. Τα θεματα μας ειναι θεματα ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. η αν θελετε σε ιδιωτικο επιπεδο ΘΕΜΑΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.

Ειναι σαν να λεμε οτι εχω ενα γειτονα, ο οποιος καταπατει το οικοπεδο μου, η και λεει ψεματα οτι ειναι δικο του παρα τα συμβολαια που εχω. Αυτο ειναι το προβλημα μας με την Τουρκια. Και ειναι τραγικο λαθος να μιλαμε για φοβους, τους οποιους για να ξεπερασουμε θα μιλαμε για συνωστισμο στη Σμυρνη και για το ποσο ομορφα ηταν η Ελλαδα της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας η οποια ατυχως τελειωσε και κατι τρομοκρατες οπως ο Κολοκοτρωνης "χαλασαν" τους Τουρκους.

Η Μεθοδολογια του Φοβου και της δηθεν αντιμετωπισης τους, ειναι η μεθοδος της απονευρωσης καθε μηχανισμου που αντιλαμβανεται Υπαρκτη Απειλη. Και ειναι Υπαρκτη η Απειλη της Εθνικης Κυριαρχιας, στα ορια της Γης , Του Αερα και της Θαλλασσας που ειναι Ελλαδα, στην Πολιτιστικη Οντολογικη υποσταση της Χωρας, και στην Οικονομικη Ανεξαρτησια της Χωρας.
Λυπαμαι, αλλα το να μην θελω να χαθουν ολα οσα ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, και ολα οσα εχτισαν οι προγονοι μου (και ο Παππους μου που εζησε την Καταστροφη της Σμυρνης και καμια προπαγανδιστικη παραποιηση της Ιστοριας δεν θα με πεισει οτι υπηρετει την Ελευθερια και την Αληθεια) δεν ειναι φοβια. Ειναι ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Τωρα η προπαγανδα θα κανει τα δικα της, και οι ελευθεροι Ανθρωποι τα δικα μας. Πιστευω οτι Ο Γιωργος Παπανδρεου θα τιμησει την Ιστορια του Πατερα του και την Πολιτιστικη Κληρονομια που σηματοδοτει ΤΟ ΚΑΣΤΡΙ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Την ωρα που ο Ερντογαν ηταν στο Παναθηναικο Σταδιο, μια ασθενης ζητουσε να μεταφερθει στο Σπιτι της (στη Στησιχωρου), σταματημενη Γεωργιου και Β Κωνσταντινου. Το Κεντρο Επιχειρησεων απαντησε "απολειεται ! Να παει να παει ...με τα ποδια".
Δεν ξερω γιατι αλλα το Σκηνικο αυτο μου θυμισε το Βυζαντιο να δεινει Δωρα στον Σουλτανο Βαγιαζιτ ενω στο βαθος εχει χτιστει στον Κερατειο το Καστρο Ρουμελη Χισαρ και απειλει την Βασιλευουσα. Εαν ομως δεν τα ηξερα αυτα και δεν μου τα ειχε διδαξει στο Δημοτικο ο Δασκαλος μου ο Ασημακης Ασημακοπουλος εκ Λευκοχωριου Γορτυνιας (εκει που ειναι στον Ουρανο δεν μπορουν να το απολυσουν) και αντ αυτου ειχα διδαχθει ποσο ομορφα ειναι να σε.... "κατακτουν" και να "κυριαρχουν πανω σου" οι γειτονες Τουρκοι, θα αντιλαμβανομουνα οτι το ελαχιστο που ειχα να προσφερω ειναι να χασω την ημερα μου και να μετακινηθω με τα ποδια αποτιοντας φορο τιμης σε αυτον που τα θελει ολα δικα του. Κατι τετοια ακουει το Υπουργειο Απολιτισμικης Παιδειας Χωρις Θρησκευματα , και σπευδει να αλλαξει τα βιβλια οπου ολοι θα συναντωνται στην κοινη αποδοχη των πολυεθνικων ολιγαρχιων οπου αναπτυσσουν τον τοπο, κανοντας επενδυσεις απο τις οποιες κερδιζουν αυτες και οι Ελληνες ουτε καν βλεπουν..... παρα μονο τους λογαριασμους.
Αλλαξτε γρηγορα τα βιβλια, για να μην ακουγονται οι φωνες στα τειχη της Κωσταντινουπολης, αλλαξτε τα ονοματα ετσι ωστε οι σημερινοι ελληνες να ειναι κλεφτες και λαμογια χωρις παραδοση, χωρις ταυτοτητα, χωρις αυτοεκτιμηση. Καντε τους γρηγορα ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, δινοντας τους ετσι την ευκαιρια του αυτοεξευτελισμου και του θαυμασμου και της υποταγης τους προς Υμας τους απλους intermediaries των πιο ισχυρων.
Θυμιζω οτι υστερα απο καθε περιοδο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ οπως η τωρινη, ερχεται περιοδος αναγεννησης. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙ!
Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος
Β.Α. M.A. M.C.P., Ph.D.
Case Western Reserve University
University oF Pennsylvania
Lindback Award Teaching EXcelance 1987
U.S.A.


ΣΣ Οποιος θα ηθελε να μελετησει το πολιτικο παρελθον και τις πολιτικες πραξεις του Συγγραφεα στην Ελλαδα, μπορει να ανατρεξει στις εφημεριδες του Σεπτεμβριου και Οκτωβριου 1981. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ βροντοφωναζε Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, και δεν διεννοειτο κανενας να τον πει "ρατσιστη", "φασιστα", η με ασχημο τονο "Εθνικιστη". Οποιος θα το διεννοειτο θα ετυγχανε δημοσιας αποδοκιμασιας και οργης....

Δεν υπάρχουν σχόλια: