ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΩΡΗΚΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ




Σε μια εποχη που συνανθρωποι μας αποδεχτηκαν το χαος, τον μηδενισμο, την ευτελεια, και συνολικα την απαξιωση ως "γεμισμα" μιας αδειας ζωης, σε μια διαδικασια μολυνσης και αναμολυνσης αναπαραγομενης απωλειας του Ανθρωπου, της Κοινωνιας και καθε οντολογικης υποστασης, ειναι σημαντικο να θυμιζουμε οτι αυτοι οι μηχανισμοι εξουσιας, κατορθωνουν να δημιουργησουν μονο ενα "συρμο μειοψηφιας" που μεσα απο την τεχνολογια προβαλουν τα στερεοτυπα του σε μια εκταση και ενταση που σχηματιζουν την απατηλη εντυπωση οτι αυτη ειναι η συνολικη "ταξη πραγματων" στους Λαους και στους Ανθρωπους κατα 100%, ενω το 100% ισχυει μονο στην εικονικη πραγματικοτητα του προγραμματος που κατασκευαζει σκοπιμα το συστημα εξουσιας, ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ, ειναι σημαντικο να δηλωσουμε με τη δικη μας φωνη, οτι στην Κοινωνια εκτος απο απαταιωνες υπαρχουν αντρες και γυναικες που ειναι τιμιοι, εκτος απο αλλοτριωμενους υπαρχουν ανθρωποι καθαροι, εκτος απο κυνικους υπαρχουν Ανθρωποι με πιστη, υποσταση και ορια, με συνορα για το κακο, και εννοιολογικο προσδιορισμο για την αληθεια. Εκτος απο Ανθρωπους που καταστρεφουν την πατριδα για ευτελες και ιδιον οφελος, υπαρχουν Ανθρωποι που αγωνιζονται για το κοινο καλο. Εκτος απο ανθρωπους που δηλωνουν "αφασια" σαν αλλοθι για να υλοποιησουν τα κελευσματα του ευτελους θυμικου τους, υπαρχουν Ανθρωποι που δικαιωνονται μεσα απο την αφοσιωση στην Πατριδα τους και στον συντροφο τους. Εκτος απο πορνους, υπαρχουν και ηρωες. Εκτος απο ευτελεις οφελιμιστες, υπαρχουν Ανθρωποι που πιστευουν, προσφερονται, αφοσιωνονται ,θυσιαζονται. Εκτος απο ηλιθιους καταναλωτες, και απονευρωμενα παθητικα οντα αποδοχης των στερεοτυπων αλλοτριωσης που τους επιβαλει η εξουσια με το -για αφελεις- δολωμα του συγχρονου και του προοδευτικου, , υπαρχουν ανθρωποι ελευθεροι στην ψυχη και στο νου, που δικαιωνονται μεσα απο την δημιουργια και την καθαρη και αδολη αγαπη.
Η Ελλαδα, εχει απειρες σημαντικες μερες και γεγονοτα που μπορει να ξαναξυπνησουν στην ψυχη ακομα και των πλανημενων και συμβιβασμενων συμπατριωτων μας, την φωτια του μεγαλειου της Δημιουργιας, το Θαρρος και την Τολμη που χρειαζεται για να αισθανθει η ψυχη το καθε μεγαλειο, και το νοημα που εχει η ζωη, που χανεται, αν δεν ειμαστε ετοιμοι για καθε Θυσια.
Ο Σημερινος εορτασμος των 100 χρονων του ΑΒΕΡΩΦ, ας ειναι ενα ερεθισμα στα ανωτερα συστατικα στοιχεια της υπαρξης μας ως Ελληνων και ως Ανθρωπων, για "καθε ειδους μεγαλειο"










΄΄Κλείσε μέσα στην καρδιά σου την Ελλάδα και θα αισθανθείς να σε πλημμυρίζει κάθε είδους μεγαλείο΄΄


Διονύσιος Σολωμός






ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: