ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΤΟ ...ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΚΑΙ Ο ...ΔΡΑΜΑΛΗΣ

Εχουμε πολλες φορες τονισει οτι "αντικρυσμα" του Χρηματος δεν ειναι ουτε ο Χρυσος, ουτε το συνναλλαγμα, αλλα η Παραγωγη, τα προιοντα που παραγει ενας τοπος και ειναι διαθεσιμα στην ζητηση απο τον κατοχο του χρηματος.
"Αντικρυσμα" στο Χρημα ειναι η ΠΑΡΑΓΩΓΗ.
.
Η "Απατη" (παρασταση ψευδων γεγονοτων ως αληθων) θελει να υποστηριζει οτι "για να τυπωθει χρημα πρεπει να υπαρχει αντικρυσμα σε Χρυσο, αλλοιως το χρημα δεν εχει καμια αξια".
Η Εξουσια χρησιμοποιει αυτο το Ψευδες Μορφωμα, για αιωνες, για τον ιδιο λογο που οι Θεοι δεν ειθελαν ο Προμηθεας να δωσει στους Ανθρωπους την Φωτια. Και οταν οι Ανθρωποι πηραν την φωτια απο τους Θεους, οι Θεοι τιμωρησαν τον Προμηθεα και τον εκαναν "Δεσμωτη"....
Οι Ανθρωποι, οι ....θνητοι πρεπει να πιστευουν οτι το (καημενο) Κρατος δεν μπορει να τυπωσει χρηματα, διοτι δεν εχει αντικρυσμα σε χρυσο και αν το κανει θα γινει πληθωρισμος.
.
Σε συγχρονους ορους "μνημονιου" οι "αναλωσιμοι και εξουσιασιμοι θνητοι" πρεπει να πιστεουν οτι "το (καημενο) το Κρατος, που θα βρει χρηματα, απο φορους μονο θα τα βρει".... Με την ΑΠΑΤΗ αυτη, καταργειται η Εθνικη Κυριαρχια και επιβαλεται η ΕΞΟΥΣΙΑ.
 
Εαν εγνωριζε...Η Νεολαια μας εχει μια ευρεως φασματος απαντηση για την αξιολογηση τοιουτων διατυπωσεων και (ξαναλεμε) εαν εγνωριζε την αληθεια,  θα ελεγε: "Μ......."
.
Ο Χρυσος δεν συνδεεται με την αξια του χρηματος, και ενα ελευθερο και ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ, μπορει να Τυπωσει (κοψει) - (Δημιουργησει) οσο χρημα χρειαζεται μεχρι του οριου της Πληρους Απασχολησης. 
.
 Εχω αναλυσει πολλες φορες το θεμα και με πολλα επιχειρηματα, Επιστημονικα και ...Ανθρωπινα για καθε ειδους εμπειρια. Γιατι η φωτια των Θεων, για να δοθει στους Ανθρωπους, πρεπει να την παρει και αυτος που ξερει απο φωτια, αλλα και ο μη ειδικος.
.
Περνωντας απο τα ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ "ειδα" με την συναισθηματικη μνημη μου, τον Αργολικο Καμπο, καμενο απο τον Κολοκοτρωνη και τα παληκαρια του, ετσι ωστε η Στρατια του Δραμαλη "να  ψοφισει στην πεινα και να υποφερει απο αρρωστιες".
.
Θυμιζω οτι ο Δραμαλης, κουβαλαγε μαζι του με χιλιαδες υποζυγια καθε ειδους, Χρυσαφι και καθε λογης ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ μαζι και τους Θησαυρους του Αλη Πασσα. Και εκεινους που εσπευσε να του παραδωσει απο την κρυψωνα τους, η "ολιγων ωρων χηρα" του Μπεη του Αργους.
.
Σε ενα τοπο χωρις παραγωγη, ολος ο χρυσος του Κοσμου, δεν ειχε καμια αξια. Ειτε χαρτονομισμα, ειτε γροσια, ειτε "Ραβδους Χρυσου" (που θα λεγαμε σημερα), δεν μπορουσαν να ανταλλαξουν οι κατοχοι τους (δηλ Ο Στρατος του Δραμαλη) , αφου δεν υπηρχε ΠΡΟΙΟΝ.
.
Ο ΧΡΥΣΟΣ ΕΙΧΕ ΑΞΙΑ ΜΗΔΕΝ.
ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΞΙΑ.
.
Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ, που ειναι το Χρημα, και οταν δεν υπαρχει ΠΡΟΙΟΝ, ειτε για χαρτονομισμα προκειται, ειτε για ΧΡΥΣΟ,  η αξια του ΧΡΥΣΟΥ ειναι ΜΗΔΕΝ.


Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος
Case Western Reserve University
University of Pennsylvania
Linback Award for Teaching Excellence 

       ===================================================================

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ 
http://konmesazos.blogspot.gr/2012/03/1.html    
.
ΣΣ  Μου ερχεται ενας ομορφος τιλος: Η ΠΑΝΟΛΕΘΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΑΠΑΤΗΣ, ΣΤΑ...ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ