ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μαΐου 15 - RE+D magazine
Πως θα κλείσει το deal με τα περιφερειακά αεροδρόμια

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ RE+D MAGAZINE.
ΕΝΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Έτοιμη να ανάψει το πράσινο φως για την ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων είναι η κυβέρνηση, όμως θέτει ορισμένους όρους.

Τους όρους της ελληνικής πλευράς παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη το θέμα θα κλείσει μαζί με τη διαπραγμάτευση, ενώ για να προχωρήσει η συμφωνία θα πρέπει:
- Η έγγραφη δέσμευση για επενδύσεις να είναι υψηλότερη.
- Να υπάρχει μερίδιο για το κράτος.
- Να υπάρχουν δεσμεύσεις για την τοπική οικονομία.
- Να διαμορφωθεί νέο νομικό πλαίσιο.
"Το ΤΑΙΠΕΔ πρόσφερε ανασφαλή συμβόλαια. Αυτό θα αλλάξει", υπογράμμισε ο Γ. Βαρουφάκης και δεσμεύθηκε ότι "η σύμβαση θα γίνει θετικότερη και για το δημόσιο συμφέρον και για τον επενδυτή". Πρόσθεσε μάλιστα πως έχει πρόβλημα "ως οικονομολόγος που 14 αεροδρόμια πωλούνται στην ίδια εταιρεία". "Δεν ξέρω καμία άλλη χώρα που να συμβαίνει αυτό", τόνισε.
Ανέφερε ακόμη ότι ρώτησε ομολόγους του της Ε.Ε. αν θα παραχωρούσαν για 40 χρόνια χωρίς να υπάρχει μερίδιο που θα κρατά το κράτος, οι Δήμοι ή στην περίπτωση της Γερμανία τα κρατίδια, με επενδύσεις που θα είναι στο ¼ του συνολικού τιμήματος και χωρίς έγγραφες δεσμεύσεις αναπτυξιακά πλάνα. "Η απάντηση ήταν όχι και ήταν από τέσσερις - πέντε υπουργούς", επεσήμανε.
Αναφερόμενος στο τι πρόκειται να συμβεί ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι "η κυβέρνηση θα συνεχίσει την διαδικασία. Βρίσκεται σε Διαπραγματευση με τους Εταιρους.

Σημειωμα του "Ελληνικου Ανεμου":
Επειδη ειναι γνωστες οι επιστημονικες θεσεις μας για το τι αποτελει "επενδυση" και τι "εκποιηση", οπως και οι επισης τεκμηριωμενες θεσεις μας στο "φαινομενο" του Νεοφιλελευθερισμου και στις θεσεις του που ακουνε στο ορο "Ιδιωτικοποιησεις" που δεν εχουν καμια επιστημονικη η αλλη ηθικη τεκμηριωση αλλα αποτελουν μια "μανιακη ιδεοληψια" με βαση το "ετσι θελω να γινουν τα πραγματα" "ετσι θελω να μετασχηματισθει η οικουμενη" θα αφησουμε τον αναγνωστη να απολαυσει το ακολουθο παραδειγμα ως Υποθεση Εργασιας και να εξαγει ο ιδιος τα συμπερασματα του.
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015
WASHINGTON D.C. Πρωτευουσα των Ηνωμενων Πολιτειων της Αμερικης (Ομοσπονδια).
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Επειδη οι διαφορες Πολιτειες εχουν δαπανες που υπερβαινουν τα εσοδα τους, Ο Προεδρος των ΗΠΑ, τους φωναξε και τους δηλωσε οτι: θα διαταξει την FED να τυπωσει $$$$$$, τα οποια ομως για να τους τα δωσει, θα πουλησουν τα States, δηλ θα πουλησουν η Καλιφορνια, Η Πεννσυβανια,η Νεα Υορκη ολες τους τις Υποδομες οι οποιες και θα μεταβιβασθουν Ιδιοκτησιακα στο Λευκο Οικο η σε εταιρειες που αυτος θα φτιαξει και θα κατεχει.
 
Εαν αρνηθουν τα States να το πραξουν, τοτε θα αφεθουν να χρεοκοπησουν  γιατι δεν θα τους δωσει τυπωμενα δολλαρια.
 
Φυσικα κατι τετοιο θα κατεστεφε ολοκληρη την Αμερικη και τον Δυτικο Κοσμο .
 
Σχολιο: Αυτο μπορει να μοιαζει με την μεγαλυτερη ανοησια, και προφανως κατι το αδιανοητο και απραγματοποιητο, αλλα ταυτοχρονα διαστροφικο και καταστροφικο για τις ΗΠΑ του Φανταστικου αυτου σεναριου.
 
Η ΠΩΛΗΣΗ ομως των Ελληνικων Υποδομων δεν ειναι καν ο Εφιαλτης απο τον οποιο ξυπναμε και θελουμε χρονο να πισθουμε οτι ηταν μονο ενα κακο ονειρο.
 
Η Πωληση των Υποδομων της Χωρας και μαλιστα σε ξενα συμφεροντα, οχι μονο δεν ειναι επενδυση αλλα "εκβιαστικη" εκποιηση, αλλα επι πλεον θα στερησει απο την Ελληνικη Οικονομια, τα αποτελεσματα του πλουτου που παραγεται σε αυτο τον τοπο, αλλα καρπωνεται και μεταφερεται εκτος του τοπου αυτου αλλα και των Ανθρωπων του.
 
Μηπως κατι τετοιο δεν εγινε και στην Γερμανικη Κατοχη το 40. : Ο,τι παρηγε αυτος ο τοπος, αρπαζοταν μεσω του ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ και πηγαινε εκτος Ελλαδος.
 
Καθ. Ανδρεας Αθηναιος
Case Western Reserve University
University of Pennsylavania