ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ


 
Γραφει ο
Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος ΠΝ
Επίτιμος Διοικητής Σ.Ν.Δ.
Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.

Το κλίμα ζόφου που συνδέεται με την μεγάλη εθνική μας οικονομική περιπέτεια συνεχίζεται και οι περισσότεροι ελπίζουν στην παρέμβαση του Θεού της Ελλάδος, για μία ακόμη φορά (εάν δεν έχει και αυτός κουραστεί), διότι οι πολιτικοί μας ταγοί αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, αφού δεν τολμούν να συνεργασθούν και να ομολογήσουν αλήθειες υψηλού πολιτικού κόστους. Παράλληλα ο ανώριμος πολιτικά ελληνικός λαός εξακολουθεί να ψηφίζει τον εκάστοτε πολιτικό πλειοδοτούντα σε ανώδυνες, ελκυστικές αλλά ανέφικτες λύσεις  (π.χ. λεφτά υπάρχουν…, Ζάπεια…., πρόγραμμα Θεσσαλονίκης… κ.λπ.).

Παρά την κρίσιμη καμπή της οικονομικής κρίσεως της χώρας και των σχέσεων με τους εταίρους της, εκτιμώ σκόπιμη την εστίαση στο κυοφορούμενο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια το οποίο ίσως να μην έχει λάβει την δημοσιότητα που θα έπρεπε. Το εν λόγω νομοσχέδιο έρχεται ως φυσική συνέχεια των διεθνιστικών οραμάτων με τα οποία εμφορούνται τα περισσότερα ελληνικά πολιτικά κόμματα (π.χ. παγκοσμιοποίηση, πολυπολιτισμικότητα, πολίτες του κόσμου, παγκόσμια διακυβέρνηση κ.λπ.) με τα οποία προωθούν εκουσίως ή ακουσίως τα επεκτατικά σχέδια των Υπερδυνάμεων  και υπονομεύουν τα ομοιογενή έθνη κράτη, όπως η Ελλάς, που αποτελούν αναχώματα και εμπόδια στην εν λόγω επέκταση.

Ο χώρος δεν επιτρέπει την ανάλυση των λεπτομερειών του νομοσχεδίου αλλά είναι γεγονός ότι μειώνει τα έτη παραμονής για χορήγηση άδειας διαμονής και διευκολύνει την απόκτηση ιθαγένειας αλλοδαπών οι οποίοι κάποτε εισήλθαν στην χώρα εκβιαστικά και ιδιαίτερα των τέκνων αλλοδαπών που έχουν γεννηθεί εδώ. Το νομοσχέδιο επιτρέπει (κατά αντισυνταγματικό τρόπο) το δικαίωμα του εκλέγειν στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση και του εκλέγεσθαι σε θέση δημοτικού συμβούλου, συμβούλου δημοτικού διαμερίσματος κ.λπ., δίχως την κτήση της ιθαγένειας. Τέλος υπάρχει σειρά ελκυστικών διατάξεων για ειρηνικούς εισβολείς. Η βούληση του ελληνικού λαού ο οποίος βιώνει το πρόβλημα των μεταναστών και τις επιπτώσεις του (οικονομικές, κοινωνικές, πολιτισμικές, ασφάλειας) ευρίσκεται σε δυσαρμονία με τις αποφάσεις των πολιτικών εκπροσώπων του, οι οποίοι έχουν επιστρατεύσει ΜΜΕ καθώς και επιλεγμένους φορείς από τον χώρο της διανόησης και της τέχνης για την μεταστροφή της λαϊκής δυσφορίας.

Με την εθνική πολιτική των «ανοικτών συνόρων» οι μετανάστες εισέρχονται πλέον κατά χιλιάδες και δεν αναμένεται ανακοπή του ρεύματος κατά τα επόμενα έτη. Εάν στο γεγονός αυτό προστεθεί το οξύ δημογραφικό πρόβλημα και οι επιβουλές γειτονικών (κυρίως μουσουλμανικών) κρατών τίθεται ευθέως το θέμα της βιολογικής συνέχειας του ελληνισμού. Μόνο αφελείς ή δόλιοι δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνουν οργανωμένες και μη αφομοιωμένες μειονότητες εντός της επικράτειας (βλέπε Κοσσυφοπέδιο). Γνωρίζουμε επίσης καλά τι συμβαίνει στην «πολυπολιτισμική» Ευρώπη με τους μουσουλμάνους δευτέρας και τρίτης γενεάς. Οι ιδιαιτερότητες της χώρας θα έπρεπε να ωθήσουν τους πολιτικούς μας ταγούς στην υιοθέτηση του πλέον αυστηρού νόμου περί ιθαγένειας σε σχέση με τους αντιστοίχους άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αντιθέτως όμως οι εφησυχασμένοι πολιτικοί μας έχουν υιοθετήσει τον πλέον ήπιο νόμο στην ΕΕ, προκειμένου η χώρα μας να καταστεί αυτονόητος χώρος προορισμού των ανά τον πλανήτη κατατρεγμένων. Μία ματιά στους νόμους περί ιθαγένειας της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, της Δανίας κ.λπ. πείθει και τον πλέον δύσπιστο.

Η ιθαγένεια θα έπρεπε να χορηγείται μόνο σε αλλοδαπούς που η θρησκεία τους και οι δεσμεύσεις αυτής (πολιτικές, ιδεολογικές, κοινωνικές, πολιτισμικές) δεν αμφισβητούν ή καταργούν το πολίτευμα, την Δημοκρατία, το κοσμικό κράτος, την ισότητα των πολιτών και των φύλων, την ελευθερία λόγου, εκφράσεως, ενδύσεως και μορφώσεως, δεν ενσπείρουν μίσος κατά αλλοθρήσκων και δεν υποστηρίζουν τον θάνατο ομοθρήσκων που αλλάζουν την πίστη τους. Γενικότερα η ιθαγένεια θα έπρεπε να χορηγείται σε αλλοδαπούς που έχουν αποδεδειγμένα (θέσπιση κριτηρίων) την βούληση και την δυνατότητα ενσωματωθούν στην  κοινωνία που τους φιλοξενεί και όχι να αποτελέσουν αναφομοίωτο θύλακα, καιροφυλακτούντα είτε αυτοβούλως είτε καθ’ υπόδειξη εξωτερικών κέντρων να καρπωθεί στιγμές αδυναμίας του φιλοξενούντος κράτους, προκειμένου να επιβάλλει δυναμικά την δική του απολυταρχική, θεοκρατική και πάντως μη Δημοκρατική κοσμοθεώρηση.

Ελληνική ιθαγένεια σημαίνει αυτόβουλη και αυτονόητη υπηρεσία και συνεισφορά του κατέχοντος αυτήν, στην εθνική και κοινωνική συνοχή της Ελλάδος, την Δημοκρατία, το Σύνταγμα, την γλώσσα, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα, την ιστορία, τα εθνικά όνειρα, τα ιδανικά και την αγάπη για την πατρίδα. Εάν αυτό δεν συμβαίνει τότε ομιλούμε για τουρίστες, περιηγητές ή εποχικούς εργάτες ή περιφερόμενους μετανάστες ή οτιδήποτε άλλο εκτός από Έλληνες πολίτες.  

Γίνεται έκκληση προς τους διεθνοποιημένους πολιτικούς προτού εκστομίσουν για μία ακόμη φορά ύβρεις περί ρατσισμού ή εθνοκεντρισμού προς κάθε διαφωνούντα, να αναλογισθούν πόσο βλάπτουν την χώρα τους όταν στηρίζουν θέσεις όπως το «νόμιμο» δικαίωμα του συλλογικού εθνοτικού, γλωσσικού και πολιτισμικού αυτοπροσδιορισμού κάθε διακριτής κοινωνικής ομάδος εντός της επικράτειας. Εκτός πάλι εάν η πρωτιά και αριστεία του ελληνικού πολιτισμού είναι αντιδημοκρατική ή ρατσιστική και θα πρέπει σταδιακά να ισοπεδωθεί προκειμένου να έλθει στο ίδιο επίπεδο με άλλες κουλτούρες.

                                                           11 – ΙΟΥΝΙΟΥ  - 2015

                                               Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος ΠΝ

                                                        Επίτιμος Διοικητής Σ.Ν.Δ.

                                                             Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.