ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

10 ΜΚΡΟΙ ΝΕΓΡΟΙ, ενας Μαυρος και .....


Με αφορμή αιτήματα για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων, το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι:

1. Ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων είναι ικανοποιητικός και έχει ήδη υποβληθεί, το 84% των δηλώσεων.

2. Έχουν ήδη δοθεί παρατάσεις που κάλυψαν υπαρκτές ανάγκες.

3. Αναγνωρίζονται πλήρως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους πολίτες και ειδικά στους λογιστές, από καθυστερήσεις, παραλείψεις και καθυστερημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Είναι αναγκαίο όμως να ολοκληρωθεί η υποβολή και η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

4. Με βάση τα προηγούμενα τονίζεται ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τις καταληκτικές ημερομηνίες της Πέμπτης 20.8.2015 για τα νομικά πρόσωπα και της Τετάρτης 26.8.2015 για τα φυσικά πρόσωπα. Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται κυρώσεις για τους φορολογουμένους όπως: - Πρόστιμο 100 € (σε περίπτωση μη τήρησης βιβλίων). - Προσαύξηση φόρου 0,73% για κάθε μήνα, στο ποσό του φόρου.


 
Απο τα πρωτα που εμαθα στην Αμερικη οταν πρωτο-πηγα για μεταπτυχιακες σπουδες ειναι και το επιστημονικα τεκμηριωμενο δεδομενου του Μαυρου ο οποιος οσο ηταν καταδιωγμενος ηταν εναντιον του συστηματος και υπερ των "....ομολογων του", οταν ομως περναγε στην απεναντι πλευρα του ποταμου και εγενετο δεκτος οχι μονο για να γινει μερος του συστηματος αλλα και για να το υπηρετησει, γινοταν πιο βαναυσος και απο τους λευκους.

Μαυρο Υπουργο δεν εχουμε (ακομα) στην Ελλαδα, αλλα ειμαι βεβαιος οτι θα τον αποκτησουμε συντομοτερα απο οτι η Αμερικη τον Ομπαμα (προσοχη ειμαι μελος του Δημοκρατικου Κομματος), .  Ομως την επιστημονικα τεκμηριωμενη συμπεριφορα του "μαυρου" την ζουμε.

Αστηρικτη  η ανακοινωση του κ. Τρυφωνα. Εαν πηρε μηνες να κατατεθει το 84%, πως θα παρει 48 ωρες να κατατεθει το 16%?
Ας μην προχωρησω στο οτι και αυτη την στιγμη το TAXIS δεν δουλευει και οτι δεν εχουμε 100ρικα για την πλακα του καθε "Μαυρου".
Η Αδικια της Εξουσιας, μπορει να δινει ηδονη στον οποιον αισθανεται παντοδυναμος ξεχνωντας οτι...
"Δεν ειναι δυνατον ενας ολοκληρος λαος να ασχολειται μονο με την Εφορια. Υπαρχουν και αλλα ενδιαφεροντα στη ζωη".

Ας τελειωσω ομως κανοντας πλακα, γιατι δεν σας αξιζει να μας χαλατε την ψυχη.... ολοι οι "μαυροι" συντομα θα ακουσετε...

 
 
 
Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος
University of Pennsylvania
Case Western Reserve University
Lindback Award Teaching Excellence (1987)