ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ


Γραφει 
Ο Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος


Στις Καπιταλιστικες Χωρες, οσο πιο πολυ κραυγαζουν "να φυγει το Κρατος απο την μεση", τοσο περισσοτερο γινεται  αντιληπτη η ιδεα,  οτι το Αγαθο Δημοσιου Οφελους, επειδη η αγορα δεν εχει κανενα ενδιαφερον να ασχοληθει μαζι του, το εργο του (αποχωρουντος, δικαια η ιδεοληπτικα) Κρατους αναλαμβανουν τα Κοινωφελη Ιδρυματα και τα ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικου χαρακτηρα. Οι Ποροι αυτων των Φορεων Κοινωφελους Εργου Δημοσιου Οφελους, εκτος απο τις "επιχορηγησεις" ειναι οι Δωρεες και Οι Χορηγιες. Με αυτο τον Τροπο, συγκροτηθηκαν ολα τα Μεγαλα Αμερικανικα Πανεπιστημια, και συνεχιζουν να αναπτυσσονται και να χρηματοδοτουνται.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ αναγνωριζει ως Κινητρο για τις Δωρεες αυτες προς Φορεις Κοινωφελους Εργου, την φορολογικη απαλλαγη.

Στην Ελλαδα μας, υπαρχει ενα "Κρατος" (Αλλο η Ελλαδα, αλλο το Κρατος), το οποιο ειναι εχθρικο σε καθε τι δημιουργικο, και εαν ο Θεος κραταει τα Κεραμια Ξεκαρφωτα, το κανει γιατι υπαρχουν "Τρελοι" η οποιοι ενω γυρω τους σφυροκοπα ο φθονος, η κουτοπονηρια, και η βλακεια, επιμενουν να δημιουργουν, επιχειρωντας, ειτε για να δημιουργησουν Κοινωφελες Εργο για το Κοινο Καλο, ειτε ως Ιδιωτες ωστε με την δραση τοιυς να προσπορισθουν κερδος, και ειτε ως δημοσιοι λειτουργοι (εχει πολλους καλους Δημοσιους λειτουργους) να στηριξουν γενικα την δημιουργια.

Στην Χωρα μας, οι φθονεροι, οι βλακες, οι κουτοπονηροι και οι μικρης γενικα διανοητικης ικανοτητας ανθρωποι (που τιποτα δεν τους εχει εμποδισει να γινουν και προθυπουργοι), αποκαλουν ολους τους αλλους απαταιωνες, τεμπλελιδες κλπ.
Στην Χωρα μας, οι φθονεροι, οι βλακες, οι κουτοπονηροι και οι μικρης γενικα διανοητικης ικανοτητας ανθρωποι , εχουν παντα μια αρνητικη ερμηνεια αποδιδοντας με τον διεστραμενο ψυχισμο τους μονο ταπεινες προθεσεις και επισης ταπεινα κινητρα σε καθε δημιουργο. Ισως κρινουν εξ ιδιων, ισως ειναι ψυχικα αρρωστοι και θελουν "βοηθεια".

Η φορολογικη απαλλαγη που συνδεεται με τις ΔΩρεςς προς Κοινωφελεις Φορεις , που μονο οι ....οι φθονεροι, οι βλακες, οι κουτοπονηροι και οι μικρης γενικα διανοητικης ικανοτητας ανθρωποι .... δεν αποδεχονται οχι μονο την ηθικη   της βαση  αλλα ουτε και την πρακτικη της εφαρμογη, δεν θελουν να γνωριζουν οτι ειναι αναγνωρισμενη απο την Διεθνη και την Ελληνικη Νομοθεσια.

Ακομα πιο συγκεκριμενα,  αυτα τα περιεργα ψυχικα αναπηρα οντα που ψαχουν λογικοφανεις τροπους σε βαση nikel and dime για φοροεισπρακτικες επιδρομες, εχουν συλλήβδην μια μανια εναντιον καθε φορολογικης απαλλαγης, με το μισος που αναπτυσει ο καθε ψυχικα η σωματικα ανικανος να κατακτησει και να χαρει το "ωραίο".

Ομως ο Νομος Υπαρχει, αποτελει διεθνη πρακτικη και στην Πατριδα μας, οπου η προσωπικη μιζερια καποιων τους κανει να αντιμετωπιζουν με ψυχιατρικες μανιες και με ψυχιατρικη "αρνηση" την υπαρξη του, δεν μπορουν να  την αρνηθουν στην πραξη.  

Αν και λεγεται οτι "η βλακεια ειναι ακαταμαχητη", ολοι που ειμαστε ερωτευμένοι με την δημιουργια, θα ....πολεμήσουμε.

"Εμπνευση"  για το ανωτερω "ξεσπασμα" εναντιον της βλακειας και της νοητικης στερησης απεναντι στην Κοινωφελη Δημιουργια στην οποια περιλαμβανεται (και απο τον Νομο) η Δημιουργια και προσφορα στην Εκπαιδευση και στον Πολιτισμο, αποτελεσε το "βιβλιαρακι" με τις "οδηγιες φορου εισοδηματος" για τις φορολογικες δηλωσεις των Φυσικων προσωπων, δηλ αυτων που ειναι μονο...ανθρωποι...και δεν ειναι Νομικα Προσωπα.... δηλ επιχειρησεις, μαγαζια, εταιρειες,  που σκοπο εχουν το κερδος, οι Κοινωφελη Ιδρυματα και ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικα που επιδιωκουν κοινο ωφελος και οχι "να βγαζουν λεφτα".

Οι καθε ειδους βλακες ...κλπ, λοιπον, εχουν διαδωσει οτι οι Δωρεες καταργηθηκαν. Ειναι ακριβως η ηλιθιοτητα (η και η εκ δολου ενεργεια) εκεινου που στην Εξοδο του Μεσολλογγιου φωναξε "πισω". (Φαινεται οτι και αυτος κουραστηκε υστερα απο 17 ωρες). Η πλακα ειναι οτι ολοι αυτοι που μιλανε για φοροφυγαδες μεσω δωρεων κλπ και ειναι υπερ υπερ Ευρωπαιστες, αγνοουν πληρως οτι οι ΔΩρεες και οι αντιστοιχες φορολογικες εκπτωσεις ειναι ενα φορολογικο δικαιο διεθνους εφαρμογης..... το οποιο με τις οποιες "τσιγγουνικες" και "μιζερες" παραλλαγες του ισχυει και εδω στην Ελλαδα.

Να λοιπον τι γραφει το "βιβλιαρακι" με τις οδηγιες φορου εισοδηματος. Για να ενημερωσετε -ως φυσικα προσωπα- τους λογιστες σας και τους εφορους....


Κωδικοι 059-060 
Συμπληρώνονται τα χρηματικά ποσά που καταβαλλατε, λογω δωρεας, προς τους φορεις  της Γενικης Κυβερνησας, το Εθνικο Ταμειο Κοινωνικης συνοχης, τους ιερους ναους, τις ιερες μονες του Αγιου Όρους, το Οικουμενικο Πατριαρχειο Κωνσταντινουπολεως, τα Πατριαρχεια Αλεξανδρείας και Ιεροσολυμων, την Ιερα Μονη Σινα, την Ορθόδοξη Εκκλησια της Αλβανιας, τα δημοτικα νοσοκομεια και τα νοσοκομεια που ειναι ν.π.ι.δ. και επιχορηγουνται απο τον Κρατικο Προϒπολογισμο, τα κοινωφελή ιδρυματα, τα σωματεία μη κερδοςκοπικού χαρακτήρα που παρεχουν υπηρεσιες  εκπαιδευσης και χορηγούν υποτροφίες, τα ημεδαπά ν.π.δ.δ., τα ν.π.ι.δ. που νόμιμα έχουν συσταθεί ή συνιστώνται και τα οποία επιδιώκουν κοινωφελείς σκοπούς, τούς ερευνητικούς και τεχνολογικους φορεις  που διέπονται από το ν.1514/1985 (Α’ 13) και τα ερευνητικά κέντρα που αποτελούν ημεδαπά ν.π.ι.δ. μη κερδοσκοπικου χαρακτήρα, τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ημεδαπά ν.π.ι.δ. που νόμιμα υπάρχουν η συνιστώνται, εφοσον επιδιώκουν σκοπούς πολιτιστικους.

Κωδικοί 031-032 Συμπληρώστε τα ποσά των δωρεών που καταβάλατε σε κρατικούς φορείς και νομικά πρόσωπα εγκατεστημένα σε άλλα κράτη - μελή της ΕΕ και σε χώρες του Ε.Ο.Φ., τα οποία συμπληρώνονται και στους. 

Κωδικούς 059-060. Σελίδα 43 
--Τα ποσά των δωρεών αναγνωριζονται εφόσον έχουν κατατεθεί σε ειδικούς για το σκοπό αυτό λογαριασμούς τραπεζών που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή στη χώρα εγκαταστασης των πιο πανω φορέων. 
-Ως χρόνος πραγματοποίησης της δωρεάς θεωρείται ο χρόνος κατάθεσης αυτών & όχι ο χρόνος είσπραξής 
τους από το δωρεοδόχο. Για την απόδειξη της δωρεάς χρηματικών ποσών απαιτούνται τα ακόλουθα δικαιολογητικα : α) γραμμάτιο είσπραξης του ποσού της δωρεάς, το οποίο εκδίδεται από το πιστωτικό Ίδρυμα όπου υφίσταται ειδικός λογαριασμός του νομικού προσώπου για το σκοπό αυτό και το οποίο θα πρέπει να αναφέρει τα στοιχεία του δωρητή και δωρεοδόχου, το ποσό της δωρεάς αριθμητικώς και ολογράφως, την ημερομηνία κατάθεσής του και την υπογραφή του δωρητή, κατα περίπτωση, 
β) βεβαίωση η αντίγραφο της οικείας πραξης του νομιμου εκπροσώπου του δωρεοδοχου απο την οποια να προκυπτει η αποδοχή της δωρεας και η καταχώρηση του ποσου αυτου στα επισημα βιβλια του δωρεοδοχου. 


ΣΧΟΛΙΟ : ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΙΖΕΡΙΑ
Το συνολικο ποσο των δωρεών επι του οποίου υπολογιζεται μειωση φορου δε μπορει να υπερβαινει το πεντε τοις εκατο (5%) του φορολογητεου εισοδηματιος του δωρητη. 
Η μειωση διενεργειται εφοσον τα ποσα των δωρεών υπερβαινουν συνολικα τα 100 ευρώ. 
Το 10% του ποσου των δωρεών αυτών θα αφαιρεθει απο το φορο σας.

ΣΣ  Αυτες οι αγριότητες, δεν υπήρχαν πριν χρόνια, και δημιουργηθηκαν επι της κατοχικής Ελλάδας του σήμερα.

Αραγε ποιο θα ειναι το αντιστοιχο κινηματογραφικο εργο για την εποχη μας?