ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ...."ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ" ΕΥΡΩΠΗ


"Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας στέλνει
ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου
για το Δημοψήφισμά τους του Ιουνίου 2016
Αγαπητοί Βρετανοί ψηφοφόροι,
Το Ηνωμένο Βασίλειο  προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το 1973 και είναι άξιο αναφοράς ότι οι πολίτες του δεν ρωτήθηκαν πριν υπογράψει την συμφωνία προσχώρησης. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, το 1975 αποφασίσατε με δημοψήφισμα, αν θέλατε να μείνετε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, η οποία εγκρίθηκε από το 66 τοις εκατό των ψηφοφόρων.
            Η βασική ιδέα, όπως εξηγήθηκε στους Ευρωπαίους πολίτες, ήταν μια κοινότητα των εθνών της Ευρώπης φιλίας , αλληλεγγύης, αμοιβαίου όφελους και δημοκρατίας, τις βασικές ευρωπαϊκές αξίες.
            Δυστυχώς, αυτές οι υποσχέσεις πρόσκλησης αποδείχθηκαν λανθασμένες. Δεν υπάρχει τίποτα σχετικά με την ελευθερία, την αλληλεγγύη και τη φιλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποδειχθεί ότι ενεργεί για λογαριασμό των συμφερόντων των τραπεζών και των πολυεθνικών επιχειρήσεων, όπως συνιστάται από επαγγελματίες think-tanks και των λομπίστες, όχι υπέρ του λαού της. Στην πραγματικότητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια οικονομική ένωση με μια κοινή αγορά (χωρίς εσωτερικά σύνορα), η οποία επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία του χρήματος, αγαθών και ανθρώπων / εργατικό δυναμικό, και μια συνεχής διαδικασία για την εναρμόνιση των επιχειρηματικών προτύπων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σχεδιαστεί ως ένα καρτέλ και τυπικά, υπάρχει μια έλλειψη δημοκρατικών δομών και διαδικασιών: η δημοκρατία γίνεται ενοχλητικός παράγοντας.
            Η δημοκρατία, και κυρίως η άμεση δημοκρατία, είναι ενάντια σε κάθε ίνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ψηφοφορία των λαών χάθηκε στη γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγείται από τεχνοκράτες και μια ατζέντα που θα οδηγήσει προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης σύντομα, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και της ταυτότητας των ευρωπαϊκών χωρών. Τα εθνικά κοινοβούλια έχουν ήδη αναθέσει σε μεγάλο βαθμό τις ευθύνες και την κυριαρχία τους στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και, κατά συνέπεια, η εθνική ψηφοφορία γίνεται όλο και λιγότερη σχετική.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το μόνο θεσμικό όργανο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το οποίο οι πολίτες ψήφισαν υπέρ, έχει λίγο-πολύ διακοσμητική λειτουργία, δεν μπορεί να νομοθετεί όπως ξέρουμε από τα εθνικά κοινοβούλια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είναι στην πραγματικότητα η ευρωπαϊκή κυβέρνηση, δεν είναι εκλεγμένη, αποτελείται από εκπροσώπους των εθνικών κυβερνήσεων. Όπως ο Horst Seehofer, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, το έθεσε: Αυτοί που εκλέγονται δεν αποφασίζουν και αυτοί που αποφασίζουν δεν εκλέγονται.
Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια ιστορική διαδρομή στο να αγνοεί την ψήφο του λαού, τα δημοψηφίσματα είναι ευπρόσδεκτα μόνον εφόσον εγκρίνουν την επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν οι άνθρωποι δεν ψήφιζαν όπως απαιτείτο , οι κυβερνήσεις συνήθιζαν να οργανώνουν μια εκστρατεία ενημέρωσης και επαναλάμβαναν το δημοψήφισμα μέχρι το αποτέλεσμα να είναι βολικό.
Η Δανία ψήφισε στο δημοψήφισμα τον Ιούνιο του 1992 κατά της Συνθήκης του Μάαστριχτ, η νέα έκδοση του εγκρίθηκε σε δεύτερο δημοψήφισμα το Μάιο του 1993.
2001 Ιρλανδοί ψηφοφόροι απέρριψαν τη Συνθήκη της Νίκαιας, σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα το 2002 εγκρίθηκε.
Η Γαλλία ψήφισε το Μάιο του 2005 κατά του προτεινόμενου Ευρωπαϊκού Συντάγματος. Δημοψήφισμα θα έπρεπε επίσης να πραγματοποιηθεί στην Τσεχία, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Καθώς ο κίνδυνος για μεγαλύτερες αρνήσεις ήταν πολύ υψηλός, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να τροποποιήσει το κείμενο και να το υπογράψει ως συνθήκη από τις εθνικές κυβερνήσεις, αυτό έχουμε σήμερα ως  Συνθήκη της Λισαβόνας.
Εμείς, οι Έλληνες, ψηφίσαμε τον Ιούλιο του 2015 κατά της λήψης περαιτέρω μέτρων λιτότητας που απαιτούνται από την Τρόικα, και η ψήφος μας αγνοήθηκε. Πριν από το δημοψήφισμα, ακόμη και ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποίησαν τον ελληνικό λαό ΝΑ ΜΗΝ  ψηφίσει ΟΧΙ, καθώς αυτό θα οδηγούσε σε Grexit, ακόμη και αν αυτό αποκλείεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες.
Τον Μάρτιο του 2016, η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε μια συμφωνία με την Τουρκία για την κρίση της μετανάστευσης. Μέρος της συμφωνίας είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναλαμβάνει την ποσόστωση των μεταναστών και τους διανέμει από ένα καθορισμένο μέτρο εντός των ευρωπαϊκών χωρών. Η Ουγγαρία έχει ανακοινώσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την αναγκαστική μετανάστευση, αυτό το δημοψήφισμα καταδικάστηκε ως αντιδημοκρατικό μέτρο.
Πριν από μερικές ημέρες, οι Ολλανδοί ψήφισαν σε δημοψήφισμα κατά της συμφωνίας ΕΕ-Ουκρανίας. Αξιωματούχοι της ΕΕ που αναφέρονται σε διάφορες συνεντεύξεις που προφανώς δημοψηφίσματα είναι επικίνδυνα και απειλή κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν σοβαρές συζητήσεις για την απαγόρευση δημοψηφίσματα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν γένει, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω συγκρούσεις.
Ακόμη και στην Ελβετία, η χώρα με την πιο ενισχυμένη πρακτική των δημοψηφισμάτων, οι πολιτικοί φοβούνται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την ψήφο του λαού, καθώς μπορεί να καταστρέψει τα σχέδιά τους σε περίπτωση που οι άνθρωποι δεν ψηφίζουν όπως τους προτείνεται.
Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία stop-ΤΤΙΡ είναι μια πρωτοβουλία περισσοτέρων από 500 οργανώσεων σε όλη την Ευρώπη και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια υπογραφές για να σταματήσει ΤΤΙΡ και CETA. Οι συμφωνίες αυτές θεωρούνται ως απειλή για τη δημοκρατία, το περιβάλλον, τους καταναλωτές και τους κανόνες εργασίας. Αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους αγνοεί  ...
Αγαπητοί φίλοι της δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο,
Εμείς, το ελληνικό κίνημα άμεσης δημοκρατίας, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να λάβετε μια ιστορική απόφαση για τη χώρα σας και για τους ανθρώπους της, όπως κάναμε το περασμένο καλοκαίρι.
Στη 23 Ιουνίου του 2016 θα πρέπει να αποφασίσετε σε δημοψήφισμα για την ένταξη την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση του Ηνωμένου Βασιλείου. Ένα δημοψήφισμα είναι ένα άμεσο δημοκρατικό στοιχείο, η υψηλότερη έκφραση των λαών, ένα προνόμιο και μια σπάνια ευκαιρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έχετε τώρα την ιστορική ευκαιρία για να σηματοδοτήσετε την εθνική ημέρα της ανεξαρτησίας σας και να σταματήσει η περαιτέρω μετατροπή της Ευρώπης σε μια ευρωπαϊκή δικτατορία.
Η δημοκρατία είναι το κλειδί για την ελευθερία, την ειρήνη και την ευημερία, προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και εγγυάται τον σεβασμό και την ανεκτικότητα.
Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας, σας στέλνουμε τις θερμότερες ευχές από την Ελλάδα για μια δημοκρατική ψηφοφορία
Με εκτίμηση 

Γιώργος  Λ. Κόκκας

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ :  ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟΥ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ, ΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ, ΑΙΜΟΣΤΑΓΟΥΣ, ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΟΝΟΜΑ Ε.Ε.