ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΕΛΛΑΔΑ : ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ



η Αγαπη ειναι συναισθημα. Για να αγαπας πρεπει να μπορεις να δεχεσε στην ψυχη σου τους κραδασμους της συγκίνησης που σου δημιουργει η "πηγη της αγαπης".
Τα ομορφα ματια μιας γυναικας σε κανουν να "ξεροκαταπιεις" ή ακομα να αισθανθεις την καρδια σου να χτυπαει. Ειναι ομορφη, εχει μια αυρα, ενα αρωμα, δεν την θελεις σαν σαρκα, μα θελεις να κατακτησεις την καρδια της, να την κανεις δικη σου. Κοιμασε και την σκεφτεσε, περπατας και την βλεπεις παντου γυρω σου. Εισαι τρελος για αυτην, δεν μπορεις να κανεις χωρις να εισαι  μαζι της, να την αγκιζεις, να την ζεις. Αυτο ειναι Ο Ερωτας.
Τωρα.....Αν ειναι μονο ομορφη στα ματια και στο κορμι, αλλα δεν εχει να σου πει τιποτα, τοτε θα βιαστεις να την συνοδευσεις και να την αφήσεις εκει που την συναντησες.

Η Ελλαδα, ειναι η τελεια αγαπη. Ειναι ο Τελειος Ερωτας. Δεν χορταινεις να την κοιτας, δεν χορταινεις να ταξιδευεις στο Κορμι της, και πανω απ'ολα εχει να σου πει πολλα. Τοσα πολλα που δεν θαθελες να πεθανεις ποτε, παρα μονον εαν προκειται να πεθανεις για αυτην, γιατι θα φυγεις και γεματος, και αθανατος.

Η Ελλαδα σου μιλαει στην ψυχη, σου δημιουργει χτυποκαρδι, σε ξετρελαινει.

Για να το νοιωσεις, θα πρεπει να εχεις την ικανοτητα να αγαπας. Οχι μονο να χρησιμοποιεις ενα ωραιο σωμα, ουτε απλα να το καταναλωνεις ως ηδονη κορμιου. Για να νοιωσεις αγαπη και ερωτα θα πρεπει να ειναι ζωντανη η ψυχη σου , το συναισθημα σου. Αλλοιως θα εισαι ενας "αναξιος εραστης" οπως λεει ο ποιητης. 

Οι "ξενοι" ανακαλυπτουν τωρα την "συναισθηματικη νοημοσυνη" και προσπαθουν να την διδαξουν. Εμεις γεννηθηκαμε με αυτην, οπως τα παιδια των ψαραδων περπατανε ευκολοτερα σε μια βαρκα που σκαμπανεβαζει απο οτι στην Εισοδο του Μαkεδονια Παλλας.

Οι "ξενοι" διδασκαν για χρονια τα παιδια τους να μην αγαπουν. Πιστευαν οτι δεν θα πονεσουν και μαλιστα αδικα, αφου για αυτους (τους Δυτικους) οι σχεσεις πρεπει να ειναι μηχανιστικες, λειτουργικες, ...αποτελεσματικες. Το αυτονοητο που επρεπε να γινεται αντιληπτο μαλλον ευκολα, χρειαστηκαν οι ξενοι να το τεκμηριωσουν μεσα απο ποσοτικες (μαθηματικες) ερευνες. Χωρις δεσμο αξιων και χωρις συναισθημα, μια κοινωνια καταληγει σε Τριβες και μια σχεση σε διαλυση. Το ρεκορ του αριθμου των γαμων και διαζυγιων στο Las Vegas δεν ειναι στατιστικο παραδοξο.
Η Ελληνικη Κοινωνια πιστευοντας οτι εκσυγχρονιζεται αντεγραψε ολα τα ελλειματα και τις αναπηριες των δυτικων. Και αρχιζει να καταλαβαινει οτι τα συστηματα αυτα, οδηγουν στον Οντολογικο Μηδενισμο, και σε κοινωνιες χωρις αξιες που δεν υποκαθιστανται απο το "αιτημα" Νομου και Ταξης.

Σημερα ειναι αυτονοητο οτι η "σωστη ανατροφη" ενος παιδιου, περιλαμβανει το να καταλαβει οτι "Η γυναικα δεν ειναι αντικειμενο προς χρηση". Και πως μια ευτυχισμενη σχεση στηριζεται στον ψυχικο και αξιακο συνδεσμο. Προσπαθουμε να διδαξουμε τα παιδια μας οτι σχεση χωρις αγαπη, απαξιωνεται. Σχεση αγαπης "κραταει άρρηκτη".

Κατα τον ιδιο τροπο, για να αγαπησεις την Ελλαδα, πρεπει να εισαι ικανος να αγαπας. Να εχεις ενεργο, την ψυχη σου και το συναισθημα σου.
Αν ναι, τοτε οπου κι αν εισαι, θα αισθανεσε οτι η Ελλαδα σε εχει στην αγκαλια της. Η Ελλαδα, εχει την μοναδικοτητα να ειναι ΚΑΙ Μαννα και Η Αγαπημενη Γυναικα της Ζωης σου, και Ο ερωτας σου.

Κι οπως αξιζει να ερωτευτεις , εστω και αν κλαψεις (συμπτωμα που σου επιβεβαιωνει οτι εισαι ικανος να αγαπας) ετσι αξιζει να ερωτευτεις την Ελλαδα. Αλλωστε εαν εισαι ερωτικος, δεν γλυτωνεις, θα την αγαπησεις την Ελλαδα, θα την Ερωτευτεις και θα πονεσεις για αυτην.

Οι γονεις μας που μας εμαθαν να αγαπαμε την Ελλαδα, μας εμαθαν απλως να αγαπαμε, κατι που χωρις αυτο ειναι κανεις ελλειματικος και αναπηριασμενος,  ενω οταν το εχει ειναι ενας ολοκληρωμενος και αρτιμελης ανθρωπος ικανος για το... Ταξιδι στην Ιθακη.

Καθ. Ανδρεας Αθηναιος